Пельмені - стали одним з найулюбленіших і традиційних страв у раціоні кожного з нас. Хоча, не всі знають, як правильно варити пельмені. Цей продукт харчування виручає і вічно поспішають студентів, і людей, чий час на готування і прийом їжі суттєво обмежена.
Оскільки потрібно лише поставити воду на вогонь, дочекатися її кипіння, відправити туди пельмешки і через п'ять хвилин смачний і ситний сніданок, обід або вечеря - готовий. Гарячі пельмешки завжди виглядають апетитно і викликають активне слиновиділення, особливо, якщо полити їх сметанкою або іншим соусом за смаком. Іншими словами, щоб радувати себе цим смачним і швидким стравою, непогано б знати, як правильно варити пельмені. Як правильно варити пельмені
Підготуйте каструлю, воду, лавровий лист, сіль і, природно пельмені. Налийте в каструлю воду таким чином, щоб вона не займала більше її половини, поставте на вогонь. Дочекавшись кипіння, слід посолити воду і додати в неї один або кілька лаврових листів, перець горошком - приправляйте виходячи з власних гастрономічних уподобань.
Наступний етап - відправляємо в каструлю пельмені, проварити які необхідно протягом п'яти хвилин. Після чого зливаємо в друшляк. Можна знову відправити пельмені в каструлю або підготувати спеціальну тару, куди скласти пельмені, щоб додати до них вершкового масла або соусу. До слова, це з легкістю можна здійснювати і у власній тарілці. Але робиться це ось чому: пельмені, змащені вершковим маслом, що не злипнуться, якщо будуть зберігатися в холодильнику. Перемішувати виделкою або ложкою пельмені не можна, бажано похитувати тарілку або каструлю з боку в бік, щоб масло розтопилося.
Така тремтливість стосовно пельмені дозволить вам наколоти на виделку апетитний, ароматний і естетичний на вигляд пельмень!
Подають пельмені з вершковим маслом, спеціальним соусом, сметаною, йогуртом, бульйоном і іншими добавками. Приміром, один з соусів можна приготувати дуже швидко: взяти бульйон від пельменів, трохи меленого чорного перцю, солі та оцту, а також сметану навпіл з майонезом, все перемішати і додати щіпку дрібно посіченої зелені часнику. Оцет додають у такій кількості, наскільки кислий смак хочеться отримати, до слова, ті, хто не любить сметану або майонез, можуть з легкістю відмовитися від одного з цих компонентів на користь іншого, або взагалі замінити обидва з них на знежирений натуральний йогурт без добавок.
Залишається лише додати, що пельмені - це смачне і ситне блюдо, яке може приготувати кожен з нас, коли сильно голодний, але не встигає приготувати щось більш вишукане і оригінальне!
Матеріал взято та перекладено з сайту www.sovet.yoops.ru
|