Статьи
Приготування домашнього вина
Винарі радять за 10 днів до початку приготування домашнього вина зібрати всі стиглі ягоди ранніх культур, будь то суниця або малина. Лише для саморобного вина треба відбирати ягоди не засмічені землею. Два стакани немитих ягід роздавлюють, поміщають в пляшку, додають один стакан води і 0,5 стакана цукрового піску. Потім збовтують, закривають ватяною пробкою і ставлять в темне місце, де підтримується температура +22-24 градуса. Через 3-4 дні сік починає бродити і його потім проціджують через марлю і використовують для приготування домашнього вина. Потрібно пам'ятати, що закваску не можна зберігати більше 10 днів. Норма закваски для приготування домашнього вина така. 200 г для приготування 10 літрів столового вина, 300 г - для десертного. Якщо для приготування домашнього вина використовуються пізніші сортавінограда, а до цього часу не з чого приготувати закваску, то можна використовувати осад з вина, раніше поставленого на бродіння. При цьому норму витрати закваски слід зменшити наполовину. Лише слід пам'ятати, що в цьому випадку може статися погіршення смаку і аромату домашнього вина за рахунок присутності у внесеному осаді відмерлих дріжджових кліток. Для приготування домашнього вина закваску можна і зовсім не застосовувати, а обійтися так званим спонтанним бродінням. Тобто бродінням за допомогою мікроорганізмів, завжди присутніх на шкірці винограду.
|
Категория: Рецепты и Кулинария | Добавил: taruskiy (30.01.2013)
|
Просмотров: 373
| Рейтинг: 0.0/0 |
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[
Регистрация |
Вход ]