Класичне імбирне пиво відоме і цінується протягом багатьох поколінь. Багатьом здається, що для його приготування потрібно багато компонентів, але, насправді, приготування пива з імбиру це досить простий процес. Як же зробити домашнє пиво? Імбирне пиво навіть можна зробити двома способами: у вигляді алкогольного та безалкогольного напою. Алкогольний вимагає ферментації і варіння до моменту придбання бажаного смаку. Багато людей додають не тільки імбир, а й інші додаткові спеції. Спробуйте зробити свій вигляд алкогольного імбирного пива.
Для приготування імбирного пива вам знадобляться:
Сушений імбир, дріжджі, цукор, вода, 4 лимона, банку, глечик зі шкалою, каструля, марля (або інша бавовняна тканина з полотняним переплетенням), гумка, воронка, пляшка. Одну столову ложку дріжджів, дві чайні ложки сушеного імбиру, чотири столові ложки цукру і півлітра холодної води, - всі ці інгредієнти покладіть у банку і ретельно перемішайте.
Змішуйте всі ці інгредієнти, поки не отримаєте однорідну консистенцію. Закрийте банку і зберігайте її при кімнатній температурі.
Кожен день додавайте в банку по дві столові ложки сухого імбиру і чотири столові ложки цукру. Перемішуйте інгредієнти, поки вони не розтануть і ретельно не змішаний з іншими компонентами.
Насипте в каструлю 0,9 кг цукру і налийте один літр води. Перемішуйте, поки цукор не розчиниться. Додайте сік з чотирьох лимонів (у воду з цукром).
Потім перелийте вміст банки, але спочатку зніміть кришку і накладіть на горлечко марлю або іншу тканину, яку ви використовуєте. Закріпіть за допомогою гумки. Процідіть вміст в каструлю.
Змішайте ретельно всі інгредієнти.
Вставте лійку в кожну пляшку. Заповніть кожну пляшку на 7/8. Залиште на хвилину, що пиво «осіло».
Стисніть кожну пляшку, щоб переконатися, що пиво не вистрілить. Потім закрутіть кожну з них. Дозвольте пиву «дозріти» протягом трьох-чотирьох тижнів. Періодично перевіряйте, щоб у пляшках не утворювалося занадто сильний тиск.
Після того, як бродіння закінчиться, поставте пиво в холодильник. Імбирне пиво готове до вживання.
|